EXCLUSIVE VILLAS

More Website Templates @ TemplateMonster.com. August20, 2012!

OBAVEZNO POSJETITE

SPLIT (25 km od Ville Natalie)
Split
 je glavno urbano, kulturno i prometno središte Dalmacije. Grad Split je s 1700 godina postojanja uz mnoštvo arheoloških, povijesnih i kulturnih spomenika, među kojima posebno mjesto zauzima čuvena Dioklecijanova palača koja čini srž sadašnjeg grada Splita, dio svjetske baštine UNESCO-a, posjeduje atraktivnosti, toplinu bogatstva suvremenoga mediteranskoga grada. Ovo je vječno mlad grad koji živi svojim usporenim ritmom na koji se lako priviknuti.

Prvi stanovnik ovoga grada bio je car Dioklecijan koji je tu dao sagraditi danas poznatu Dioklecijanovu palaču. Osim Dioklecijanove palače u Splitu se nalaze brojni povijesni spomenici  kao što su Željezna vrata (jedino je kroz ova vrata kolao život svih 17.st.), Zlatna vrata (kroz njih je car Dioklecijan kročio u palaču 01. Lipnja 305.g.), Srebrna vrata (skromnije su dekorirana od zlatnih, a svoju slojevitu povijest okitili su najvećim katoličkim događajem splićana, papa Vojtila je svojim papamobilom prošao kroz njih), Mjedena vrata (u cijelosti se razlikuju od ostalih triju, a u prošlosti su osiguravala bijeg morem u slučaju napada na palaču), katedrala Sv. Duje (katedrala za sjedište ima najstariju građevinu u Europi a to je mauzolej cara Dioklecijana), peristil (bio je namijenjen caru Dioklecijanu gdje mu se puk klanjao i ljubio krajeve njegova plašta), podrumi (najbolje očuvani antički kompleks a funkcija im je bila izdignuti prostore careva stana), vestibul (staro carsko predvorje), benediktinski samostan Sv. Eufemije (prva je sagrađena predromanička crkva Sv. Eufemije uz same zidine palače u 11.st.), kapelica Sv. Martina iznad zlatnih vrata, kasnoantička crkvica Sv. Teodora iznad željeznih vrata  te mnogi drugi kulturni spomenici.

MAKARSKA (35 km od Ville Natalie)
Makarska 
je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja privlačno zbog svojih i prirodnih i klimatskih karakteristika te raznolike turističke ponude. Ona je jedan od najljepših bisera hrvatskog Jadrana i središte područja poznatijeg pod imenom Makarska Rivijera. Leži u podnožju Biokova, a sastoji se od stare jezgre mediteranskog tipa i novijeg dijela s hotelima, restoranima, trgovinama itd. Prvi poznati stanovnici Makarske su bili Iliri. Prvi spomen antičkog naselja Inariona dolazi u prvoj polovici 4. stoljeća. U aktima salonitanskog sabora 533. godine navodi se Mucurum kao mjesto u kojem je utemeljena biskupija. Ovaj grad je prošao dug povijesni put i suprotstavio  se mnogim osvajačima, da bi danas slovilo kao jedno od najljepših odredišta na Jadranu. Ovaj grad krasi nekoliko povijesnih znamenitosti i par muzeja. Ukoliko želite saznati nešto o povijesti Makarske posjetite franjevački samostan (u svojim prostorima čuva pinakoteku, knjižnicu, jedinstveni Malakološki muzej i Institut „Planina I More“), crkvu Sv. Marka, crkvu Sv. Petra, gradski muzej i crkvu Sv. Filipa. Kilometrima duge plaže Makarske nadaleko su poznate po čistom pijesku, tišini borovih šuma i prije svega bistrom moru.

NACIONALNI PARK KRKA (100 km od Ville Natalie)
Krška ljepotica Krka u svojim je jezerima mirna i tiha, a na brojnim kaskadama zaglušno bučna i razigrana. Njezina ljepota i raznolikost podsjećaju na veličanstvenu orkestralnu simfoniju pod Stvoriteljevom dirigentskom palicom.

Krka tisućama godina svojeglavo dubi svoj put kroz kamen i stvara svoje znamenite slapove. Specifične sedrene kaskade njezinih slapova vrlo su rijetke u svijetu. Godine 1985. iznimna je ljepota prepoznata i zaštićena pa je 46 kilometara toka rijeke Krke na 111 km2 proglašeno nacionalnim parkom.


• www.skradin.hr
• www.npkrka.hr

MEĐUGORJE - SVETIŠTE (120 km od Ville Natalie) - Ako tražite duhovno ohrabrenje, predlažemo Vam nezaboravno iskustvo u Međugorju, svjetski poznatom svetištu, smještenom 120 km od Krila Jesenice u Federaciji Bosne i Hercegovine sasvim blizu hrvatske granice.  Međugorje je jedinstveni događaj u suvremenom svijetu. Ono je u posljednjih 20 godina privuklo oko 20 milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta.  Tu oni ponovno pronalaze mir, svoju ljudskost i svoju povezanost s Bogom. Postaju svjedoci istine, ljubavi i mira.